J SE UCH Mysslä's Toto Rockmaker "Rocky" och Rövarbu's Ronja kom I Engledans
J SE UCH Mysslä's Toto Rockmaker "Rocky" och Rövarbu's Ronja kom I Engledans
Kort om Tollaren.

Tollaren är en fantastisk ras en riktig allround hund som hänger med på allt. Den är ursprungligen från Kanada då den användes som apportör på fågeljakt. Tollaren specialitet är att den lockar änderna med sin tolling så de tillslut kommer inom skotthåll. Det är väldigt viktigt just för tollingarbetet att Tollaren är lekfull, en egenskap vi värderar högt i vårt avelsarbete. 

 Jag Sara tränar i huvudsak mest bara apportering och lite viltspår, bjuds möjlighet testar jag dom gärna praktiskt också. Det är skillnad på prov och praktiskt jakt. Jag är en dålig tävlingsmänniska men försöker starta på något prov per säsong och är så glad över att vi har dubbel tollingjaktprovet på ön en gång om året då resa till fastlandet inte alltid är möjligt. Vi har även tillgång till utställning ett par gånger per år på ön.

Är man intresserad av en Tollare bör man veta att det är en aktiv lekfull ras som behöver både mentalstimulans, något att göra och motion. Då blir de även trevliga som soffvärmare, men man skall vara beredd på att de har en räv bakom varje öra. 
Läs mer på Tollarklubben  

J SEVCH Mysslä's Chilepepper Jalapeno "Jalle"
J SEVCH Mysslä's Chilepepper Jalapeno "Jalle"