Avelsmål

Kennel Mysslä's bedriver en sparsam målinriktad avel med sikte på arbetsvilliga mentalt stabila och vackra hundar. Vi avlar enbart på friska och mentalt sunda hundar. Hälsa och mentalitet har alltid prio ett. Därför undersöker vi noga de hundar vi har avelsintresse för, kollar stamtavlor, syskon, tidigare avkommor, inavelsgrader, leder och andra ärftliga sjukdomar.

Vi vill se en rastypisk Tollare, kraftfullt byggd utan att bli för tung. Tollaren skall vara smidig och rörlig ha vattenpassion och stor vilja att samarbeta och apportera, plus vara framåt och social. Vi ser gärna att våra avelsdjur har både arbetsmerit och utställningsmerit då vi jobbar för att bevara rasen solid och inte få en uppdelning i en jakttyp och en utställningstyp. Tollaren är en allsidig hund och så skall den förbli.


En rastypisk Phaléne som inte blir för liten och tunn, med vackra välpälsade öron och fria eleganta rörelser.Då målet är en framåt glad Phaléne som kan ta sig en bit på utställning, så är det ett plus om det finns utställnings meriter, och vi ser helst att minst ett CK finns.

 En bra uppfödning börjar med starka tikar som har något att tillföra rasen. Att vara väl medveten om vad man avlar på tror vi är recepten för att lyckas med sitt avelsarbete. Men med det sagt så kan man bara styra moder natur till en viss gräns och avel är i mångt och mycket ett genentiskt lotteri men med så mycket kunskap som möjligt så ökar oddsen att det kan bli någonting bra.

Är man intresserad av att köpa valp av oss, börja med att höra av er och presentera er och berätta varför ni tror att denna ras skulle passa er !!

EV planeras det en Tollarkull inom de närmaste året. Våran Aussie Ammi planeras även paras med hos annan kennel.