Tollarvalpar

Vi planerar inga Tollarvalpar föränn tidigast 2022-2023 

"Endast till hem som kan erbjuda Tollaren meningsfull sysselsättning"

Valparna födds i sovrummet/vardagsrummet där de spenderar sina första veckor. Då de börjar röra på sig mer, flyttar de under dagarna ut i köket, och vänjer sig vid allt som hör ett vanligt hem till. Tillåter vädret får de vara ute så mycket som möjligt. Vi miljöberikar både inomhus och utomhus, olika underlag, sånt som prasslar och skramlar, bur att springa in och ut i, mycket leksaker av olika slag mm. Med tiden får de mer och mer ensam tid tillsammans med flockens människor. Som bjuder dem på olika aktiviteter, och små valpövningar. Vid 5-6 veckor får de börja bekanta sig med lite olika vilt som and, kaja, kråka, duva, kanin, rådjurskank m.fl. De tas med på små bilutflykter och promenader. När valparna tidigast är 8 veckor får de lämna oss och flytta till sina nya ägare.

Finns intresse att köpa Tollare från oss, så är det bara att ringa eller maila. Berätta vem man är och varför man fastnat för Tollaren. Sedan vill vi gärna träffa alla valpspekulanter, helst innan valparna är födda. Vi förbehåller oss rätten att välja valpköpre. Då vi lever med valparna tjugofyra sju och lär känna deras personligheter bäst, plockar vi i samråd med valpköparen ut den valp vi tror passar valpköparen. 

Vi vill att ni som valpköpare håller god kontakt med oss under hela hundens liv. Att ni kommer på de kull/kennel träffar som vi anordnar och att ni hör av er om er hund blir sjuk eller får andra problem. Detta för att vi skall kunna utvärdera vår avel och föra den framåt. Men även för att vi tycker det är roligt att höra hur det går för våra "bebisar" . Vi hoppas att alla våra valpköpare känner att de kan vända sig till oss när som helst om vad som helst som rör deras Mysslä's hund.

Innan valpen hämtas har den

Registrerats i SKK

Vaccinerats

Besiktigats av veterinär

ID märkts 

Avmaskats 

 När valpen hämtas får ni med er 

 Köpekontrakt SKK

 Mysslä's Kontrakt (där ni gått med på de krav vi ställer på våra köpare som ex. höft röntgen mm)

Regristreringsbevis (Stamtavla)

Besiktningsprotokollet utfärdat av veterinär ej äldre än 7 dagar

Vaccineringsintyg

Ägaranmälan till skk och jordbruksverket

Försäkringspapper från Agria plus kontakt med ombud

Filt med mammas doft

Koppel(Retriever) Visselpipa och Dummy 

Mat för de första dagarna

Pärm för de viktiga papperna, och lite tips och råd

Ett jätte stort LYCKA TILL!!!