Välkommen Ronja

23.11.2022
och så äntligen är hon här. Vi har färdats över hav och land, över fjord in i grannlandet Norge, för att få hem den ljuvligaste av valpar. Det har varit en årslång väntan då vi redan skulle hämta valp förra hösten, men tog beslutet att låta någon annan få den valpen. Jag hade brutit mitt ben så illa och kände att jag inte på ett bra sätt skulle kunna ta hand om en valp. En stor sorg då men nu var det värt det, nu när hon är här. Det känns som om det var någon mening med allt, hon var menad för mig.  Hon heter Ronja och hon valde mig och jag valde henne. 

 
Jag skulle få välja min valp av två kanske tre tikar, jag hade en plan, jag skulle utvärdera valparna de få timmar jag hade....beslutet tog max 2 min. När jag klev in i köket i den Norska stugan och satte mig på köksgolvet anföll 8 sociala valpar. Men en klättrade rakt upp och satte tassarna på mitt bröst och tittade mig rätt i ögonen, det var som valpen sa är du här nu, jag har väntat på dig, innan hen överröste mig med glada pussar.  Vände sig sedan om och satte sig i mitt knä med en självklar ägande rätt. Jag bara kände det, det är hon. Jag lyfte valpen för en könsidentifiering. Tik var det och min att välja och jag bara tog beslutet med hjärtat och ångrar mig inte. Förutbestämt eller tur, de var just den som Ellen uppfödaren till kullen hade hoppats på att jag skulle fastna för, hon tyckte hon verkade bäst med tanke på vad jag vill göra med min hund. Hon är helt ljuvlig och hon besitter de bitar jag tänkte utvärdera innan beslut. Hon är framåt och nyfiken, social, hon har föremålsintresse och packar in sin Ikea råtta så fint i munnen och kommer rakt in i famnen. Hon har nosen på hela tiden. Exteriört ser hon fin ut med. Jag bara längtar att få se vad vi kan ta oss till tillsammans Ronja mi och jag. 


Förra hösten var det ju en parningsvalp som var tänkt efter min Rocky så nu fick jag chansen att få träffa 5 av hans 7 valpar. Ett ljuvligt gäng med fina ägare.

En blev så klart lite mer favorit Doffen kallas han och är en kopia av Rocky.

Men alla fina och supertrevliga 1 åringar och jag hoppas så att få träffa dom igen.