Oj vilken debut i ÖKL

03.10.2022
I skrivande stund har jag landat i sängen, så trött att jag gråter, orken tog slut både mentalt och kroppsligt, rätt in i väggen ikväll. Otroligt intensiv helg som tagit både psykiskt och fysiskt på mig och som jag visste skulle bli mer än vad jag klarar av just nu. Hela helgen på jaktprov och sen uppå det kom det lite oväntat en leverans vilt 200 änder som skulle hämtas på norr så det blev några timmar i bilen idag med, jag som hade planerat prälle måndag. Det blev ljudbok med barnen ikväll och sen fick de stoppa om mig. Men fast hela mitt väsen skriker trötthet så kan jag inte sova, tankarna snurrar och nervärken är enerverande. Blogga då och bli av med lite rastlöshet och tankar. 

 
Först och främst var det en fantastisk helg, vårt Tollingjaktprov på ön var återigen överanmält och jag har jobbat i veckor med viltet. Har flängt här och där efter kaniner och kråkor för att skicka till fastlandet att bytas med änder. Har kämpat för att få tag i gås och sen hade vi i slut ändan gås så det räckte och blev över. I tordags gick jag in i fågel mood, hänga vilt, tinar det klokt, är de tillräckligt fina, kommer de räcka, luktar dem fula osv. Men de blev bra, jätte bra.  Det är så kul med våra prov med, en otroligt god och uppmuntrade stämning, känns som att alla vill att alla skall få lyckas, det tipsas från den som redan startat om vad att tänka på. Det gratuleras varmt för den som gjort ett bra jobb. Empati om omtanke om det gått sämre. Domarna  plockar alltid fram det bästa hos alla ekipage, ser potential. Det hjälper mina tävlingsnerver. Jag kan då lättare fokusera på min hund när jag vet att ingen där på andra sidan kommer säga något negativt, det är gott för mig som är så känslig. Över till provet.

Rocky och jag debuterade då i ÖKL, efter 1an i NKL så hade jag väl egentligen inga jätte planer på att starta i ÖKL. Pandemin som borde gett oss massor tid till träning blev mest en paus. Rocky fick mogna och jag började känna i somras att ja de kanske kan gå...och hej vad de gick.  Lördags var det ett ÖKL upplägg som kändes svårt för oss. En dubbel som doldes av en ö en sned dirrigering förbi ön sen, en rätt lång transport ett sök, där de var tvugna att hitta en på en liten ö, söket avbröts med en dubbel på land men gick över springvatten och sen på söket igen. Vi löste allt, söket var bäst dock, bristerna fanns i fotgående, nån avlämning och fick kämpa med dirrigeringen lite men det räckte till ett VERY GOOD. Så glad jag blev, hade verkligen inga förväntningar.
På söndagens prov hade vi hemmaplansfördel men jag kände mig så trött. Sen hände det något vi gick in i vår bubbla så fokuserade på uppgiften. Vi Tollade, löste en dubbel fick in en dirrigering på gås, inte klockrent men rätt snabbt, en dirrigering till som han snabbt tog mina direktiv på och jag fick kvitto på att vi tränat rätt, så mäktigt de kändes när vi hade den kommunikationen, bästa Rockstjärnan och sen swishar han in söket som alltid, åh va han älskar sök. Wow så bra det kändes. Med ett omtag på gåsen och en and var jag inte säker på om de skulle bli ett EXCELLENT men det kändes bra och på prisutdelningen fick vi en röd rosett jag och min Rockstjärna. 
 

Stina och Brisa gjorde sin prov debut och sicken debut då, Very Good på lördagen och så spika dom det på söndagen och vips så är även dom i ÖKL... nu skall här tränas och vi borde faktiskt fira med.
tjohop nu får jag sova ......