Köpa valp

Valparna födds i sovrummet/vardagsrummet där de spenderar sina första veckor. Då de börjar röra på sig mer, flyttar de under dagarna ut i köket, och vänjer sig vid allt som hör ett vanligt hem till. Tillåter vädret får de vara ute så mycket som möjligt. Vi miljöberikar både inomhus och utomhus, olika underlag, sånt som prasslar och skramlar, bur att springa in och ut i, mycket leksaker av olika slag mm. Med tiden får de mer och mer ensam tid tillsammans med flockens människor. Som bjuder dem på olika aktiviteter, och små valpövningar. (vid 5-6 veckor får Tollarvalpana börja bekanta sig med lite olika vilt som and, kaja, kråka, duva, kanin, rådjurskank m.fl.) De tas med på små bilutflykter och promenader. När valparna tidigast är 8 veckor får de lämna oss och flytta till sina nya ägare.


Finns intresse att köpa Tollare eller Phaléne från oss, så är det bara att ringa eller maila. Berätta vem man är och varför man fastnat för rasen.(Tollare säljer vi inte som rena sällskaps hundar då de kräver aktivering för att må bra) Vi vill vi gärna träffa alla valpspekulanter, helst innan valparna är födda. Känns allt rätt för båda parter sätts köparen upp på valplistan, vi har inte någon särskilt kö ordning utan säljer till den vi finner lämpligast. Då valparna är födda och vi ser att de verkar överleva ringer vi upp alla intresserade och talar om att det finns en valp till dem eller inte, sen så är valpköparen välkommen att komma och titta då valparna är fyra veckor. Vi vill gärna vänta med att bestämma vilken valp som skall var tills de blivit runt 7 veckor och vi ser lite mer av deras personligheter allt för att valpen skall hamnar i rätt hem.

Vi vill att ni som valpköpare håller god kontakt med oss under hela hundens liv. Att ni kommer på de kull/kennel träffar som vi anordnar och att ni hör av er om er hund blir sjuk eller får andra problem. Detta för att vi skall kunna utvärdera vår avel och föra den framåt. Men även för att vi tycker det är roligt att höra hur det går för våra "bebisar" . Vi hoppas att alla våra valpköpare känner att de kan vända sig till oss när som helst om vad som helst som rör deras Mysslä's hund.

Innan valpen hämtas har den;

Registrerats i SKK

ID märkts, vaccinerats och besiktigats av veterinär

Avmaskats

När valpen hämtas får ni med er:

Köpekontrakt från SKK

Mysslä's Kontrakt (där ni gått med på de krav vi ställer på våra köpare som ex. höft röntgen)

Regristreringsbevis

Besiktningsprotokollet

Vaccineringsintyg

Ägaranmälan till skk och jordbruksverket

Försäkringspapper

Filt med mammasdoft

Koppel(Retriever koppel Tollarvalp)

Visselpipa (Tollarvalp)

Dummy (Tollarvalp)

Leksak

Hundkex och tuggben

Mat för de första dagarna

Pärm för de viktiga papperna, och lite tips och råd

Ett jätte stort LYCKA TILL!!!